Инфо-сесија поводом два јавна позива за достављање предлога пројеката у оквиру програма међурегионалне сарадње Интеррег Европа

16. април 2024. |

Инфо-сесија поводом два јавна позива за достављање предлога пројеката у оквиру програма међурегионалне сарадње Интеррег Европа

Интеррег Европа, позива вас на инфо-сесију поводом отварања два јавна позива за достављање предлога пројеката на програму међурегионалне сарадње Интеррег Европа, који ће се одржати 24. априла 2024. године у периоду од 09:30 до 13:30 часова, у Београду. Место догађаја биће накнадно објављено. Агенду можете преузети овде.

Инфо-сесија се одржава у хибридном формату. За учешће уживо молимо да се региструјете до петка 19. априла 2024 до 12:00 часова путем мејла на: jelena.djorgovic@mei.gov.rs. За онлајн учешће линк за регистрацију је: https://meigov.webex.com/weblink/register/r74a5174df8eeb7e0015477eaffa12ee8

Након регистрације, добићете линк за учешће на адресу ваше електронске поште, са које сте се регистровали.

Инфо-сесија се организује поводом објављивања трећег јавног позива за достављање предлоге пројеката на програму Интеррег Европа. Друга тема инфо-сесије је рестриктиван позив за подношење предлога пројаката, у оквиру којег партнери из земаља кандидата могу да се укључе и у текуће пројекте првог и другог позива програма Интеррег Европа. Молимо да ступите у контакт са лидерима текућих пројеката који су већ назначили да желе да укључе партнере из земаља кандидата а који су вам интересантни, на линку.

Присутни ће на инфо-сесији имати прилику да сазнају више о карактеристикама програма и пројеката, о процедури пријаве на позиве за достављање предлога пројеката, о укључивању у постојећа и тражењу нових партнерстава, као и о развијању предлога пројеката.

Оба позива су у току и отворена су од 20. марта до 7. јуна 2024. Препоручује се да се што пре региструјете у заједници Интеррег Европа на линку и сазнате више о позиву и апликационом пакету на линку.

Корисне информације о позиву садрже и инфо-сесије које је организовао Секретаријат програма Интеррег Европа које можете да погледате на линковима:
https://www.interregeurope.eu/news-and-events/events/qa-session-about-the-third-call-on-5-april;
https://www.interregeurope.eu/news-and-events/events/restricted-call-qa-and-networking.

Програм Интеррег Европа подржава размену искуства у оквиру циљева Кохезионе политике ЕУ: Паметнија Европа, Зеленија Европа, Боље повезана Европа, Социјална Европа, Европа ближа грађанима и Боље управљање на регионалном нивоу. Корисници програма могу бити органи јавне управе као и организације релевантне за политику регионалног развоја (развојне агенције, привредне коморе, универзитети, невладине организације и др.). Програм је усмерен на препознавање добре праксе и размену искустава на пан-европском нивоу у циљу унапређења политика регионалног развоја. Програмске активности се реализују кроз јавне позиве за прикупљање предлога пројеката и програмску платформу за унапређење политика.