Info-sesija povodom dva javna poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru programa međuregionalne saradnje Interreg Evropa

16. april 2024. |

Info-sesija povodom dva javna poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru programa međuregionalne saradnje Interreg Evropa

Interreg Evropa, poziva vas na info-sesiju povodom otvaranja dva javna poziva za dostavljanje predloga projekata na programu međuregionalne saradnje Interreg Evropa, koji će se održati 24. aprila 2024. godine u periodu od 09:30 do 13:30 časova, u Beogradu. Mesto događaja biće naknadno objavljeno. Agendu možete preuzeti ovde.

Info-sesija se održava u hibridnom formatu. Za učešće uživo molimo da se registrujete do petka 19. aprila 2024 do 12:00 časova putem mejla na: jelena.djorgovic@mei.gov.rs. Za onlajn učešće link za registraciju je: https://meigov.webex.com/weblink/register/r74a5174df8eeb7e0015477eaffa12ee8

Nakon registracije, dobićete link za učešće na adresu vaše elektronske pošte, sa koje ste se registrovali.

Info-sesija se organizuje povodom objavljivanja trećeg javnog poziva za dostavljanje predloge projekata na programu Interreg Evropa. Druga tema info-sesije je restriktivan poziv za podnošenje predloga projakata, u okviru kojeg partneri iz zemalja kandidata mogu da se uključe i u tekuće projekte prvog i drugog poziva programa Interreg Evropa. Molimo da stupite u kontakt sa liderima tekućih projekata koji su već naznačili da žele da uključe partnere iz zemalja kandidata a koji su vam interesantni, na linku.

Prisutni će na info-sesiji imati priliku da saznaju više o karakteristikama programa i projekata, o proceduri prijave na pozive za dostavljanje predloga projekata, o uključivanju u postojeća i traženju novih partnerstava, kao i o razvijanju predloga projekata.

Oba poziva su u toku i otvorena su od 20. marta do 7. juna 2024. Preporučuje se da se što pre registrujete u zajednici Interreg Evropa na linku i saznate više o pozivu i aplikacionom paketu na linku.

Korisne informacije o pozivu sadrže i info-sesije koje je organizovao Sekretarijat programa Interreg Evropa koje možete da pogledate na linkovima:
https://www.interregeurope.eu/news-and-events/events/qa-session-about-the-third-call-on-5-april;
https://www.interregeurope.eu/news-and-events/events/restricted-call-qa-and-networking.

Program Interreg Evropa podržava razmenu iskustva u okviru ciljeva Kohezione politike EU: Pametnija Evropa, Zelenija Evropa, Bolje povezana Evropa, Socijalna Evropa, Evropa bliža građanima i Bolje upravljanje na regionalnom nivou. Korisnici programa mogu biti organi javne uprave kao i organizacije relevantne za politiku regionalnog razvoja (razvojne agencije, privredne komore, univerziteti, nevladine organizacije i dr.). Program je usmeren na prepoznavanje dobre prakse i razmenu iskustava na pan-evropskom nivou u cilju unapređenja politika regionalnog razvoja. Programske aktivnosti se realizuju kroz javne pozive za prikupljanje predloga projekata i programsku platformu za unapređenje politika.