Panel diskusije na temu Nacrta Zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom u Zaječaru i Užicu

03. jul 2023. |

Panel diskusije na temu Nacrta Zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom u Zaječaru i Užicu

Ministarstvo za evropske integracije Vas poziva na panel diskusije na temu Nacrta Zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom u Zaječaru 11. jula i u Užicu 13. jula.

Mesto događaja u Zaječaru je hotel ,,Srbija Tis'' (Nikole Pašića 2) i diskusija će početi od 11 časova. Mesto događaja u Užicu je hotel ,,Zlatiborska noć" (Bela zemlja bb) i diskusija će takođe početi od 11 časova. Molimo vas da se prijavite za učešće unapred slanjem mejl poruke na adresu boris.milanovic@mei.gov.rs do 6. jula, ukoliko želite da učestvujete u Zaječaru tj. do 10. jula ukoliko želite da učestvujete u Užicu. 

Uz podršku projekta ,,Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji" kog sprovodi GIZ u okviru razvojne pomoći Savezne Republike Nemačke, iskoristićemo događaje kao priliku da razmenimo utiske, iskustva i druge povezane informacija sa akterima na lokalnom i regionalnom nivou u cilju razumevanja kapaciteta i daljih potreba za razvojem tj. za potrebe izrade što boljeg Zakona kako bi omogućili efikasan sistem za upravljanje kohezionom politikom i korišćenje fondova kohezione politike. Možete pristupiti Nacrtu Zakona putem platforme eKonsultacije https://ekonsultacije.gov.rs/topicOfDiscussionPage/212/1 i dostaviti komentare na ovu verziju dokumenta do 19. jula. Ministarstvo za evropske integracije će predstavljati kolege koje su radile na Nacrtu Zakona i koji se bave ispunjenjem zahteva Poglavlja 22 (Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata) u okviru procesa pridruživanja Evropskoj uniji. 

Za sva dodatna pitanja ili pomoć možete se obratiti Borisu Milanoviću boris.milanovic@mei.gov.rs i Valentini Vidović valentina.vidovic@mei.gov.rs.