Нови спортски терен у Ражњу уз подршку ЕУ

16. мај 2024. | Ражањ

Нови спортски терен у Ражњу уз подршку ЕУ

Општина Ражањ је уз подршку Европске уније добила нови спортски терен на отвореном који пружа услове за бављење спортом и промовисање здравог живота посебно међу децом и омладином. ЕУ је за изградњу терена обезбедила више од 80.000 евра преко програма ЕУ ПРО Плус који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Уз нови спортски терен за кошарку и одбојку, постављена је и заштитна ограда и расвета.

Како би обележила успешну реализацију овог пројекта, општина Ражањ је у сарадњи са партнером на пројекту Спортским савезом општине Ражањ организовала дводневни турнир у кошарци и одбојци за ученике две основне школе ОШ „Иван Вушовић” и ОШ „Вук Караџић”.

„Ми се трудимо да побољшамо квалитет живота становништва, реконструишемо јавне и објекте за културу и образовање, а уз помоћ Европске уније смо сада унапредили и спортску инфраструктуру и обезбедили да млади и спортисти имају нов, модеран терен. На овај начин ћемо да допринесемо и већем ангажовању деце и омладине у физичким активностима али и физичком здрављу становника Ражња”, рекао је Добрица Стојковић, председник општине Ражањ која је учествовала у реализацији пројекта са скоро 27.000 евра. 

„Пројекат у Ражњу је један од 37 пројекта локалне инфраструктуре које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са скоро шест милиона евра како би се унапредили услови за образовање, за бављење спортом, социјалне, здравствене и комуналне услуге у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије. Драго ми је што данас можемо да видимо младе на новом терену јер нам то потврђује да смо заједно реализовали важан пројекат за општину и све становнике”, рекла је Драгана Новаковић, менаџерка сектора инфраструктуре у програму ЕУ ПРО Плус.

Активности ЕУ ПРО Плус програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са 40 милиона евра. Програм, чију реализацију води Министарство за европске интеграције, има за циљ да допринесе побољшаном управљању територијалним развојем, економском расту и унапређењу социјалне инфраструктуре и кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи УНОПС.

Фото: Драгана Удовичић, ЕУ ПРО Плус и општина Ражањ