Info dan povodom drugog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru URBAKT IV programa teritorijalne saradnje

01. februar 2024. | Beograd

Info dan povodom drugog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru URBAKT IV programa teritorijalne saradnje

Ministarstvo za evropske integracije, kao nacionalni koordinator za program URBAKT, poziva vas na Info dan o drugom pozivu za dostavljanje predloga projekata na URBAKT IV programu teritorijalne saradnje, koji će se održati 8. februara 2024. godine u periodu od 10:00 do 14:00 časova, u Privrednoj komori Srbije, sala 1 u prizemlju. Agendu možete preuzeti ovde.

Info dan se održava u hibridnom formatu. Za učešće uživo molimo da se registrujete putem mejla na: rade.mirkovic@mei.gov.rs. Za onlajn učešće link za registraciju je ovde
(https://meigov.webex.com/weblink/register/r31454b11d678e4afb69c66a08985c386).

Nakon registrovanja, dobićete link za učešće na adresu vaše elektronske pošte, sa koje ste se registrovali.

Cilj Info dana predstavlja približavanje teme i procedure prijave na Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata za formiranje Mreža za prenos inovacija, koji je otvoren od 10. januara do 20. marta 2024. godine, u 15 časova.

Mreže za prenos inovacija biće formirane radi preuzimanja dobrih praksi projekata tzv. Urbanih inovativnih akcija – Urban Innovative Actions (UIA), koji su realizovani od 2016. do 2023. godine. Posredstvom tih mreža, gradovi koji su sproveli UIA projekat, kao vodeći partneri, prenosiće svoje iskustvo drugim gradovima/opštinama zainteresovanim za primenu ovih praksi. Projektni partneri će moći da usvoje i primene nove prakse koristeći URBAKT metodologiju razmene – „razumeti, prilagoditi i ponovo upotrebiti“. Oblasti koje projekti obuhvataju uključuju životnu sredinu, energetsku tranziciju, kvalitet vazduha, stambena pitanja, klimatske promene, zapošljavanje i digitalizaciju.

Preporučuje se da što pre identifikujete mrežu u kojoj biste želeli da učestvujete i kontaktirate vodećeg partnera putem URBAKT onlajn alata  https://urbact.eu/partnersearchtool. Mreže mogu da uključe samo jednog partnera iz IPA zemlje.

Informacije o pozivu možete pronaći na linku https://urbact.eu/get-involved. Korisne informacije o pozivu sadrže i info sesije koje je organizovao Sekretarijat programa URBAKT. Preporučujemo da pogledate snimke i prezentacije sa ovih info sesija koji se nalaze na istom linku.

Prijavite se na URBAKT elektronski bilten.